ASTRUP Group fejrer 25-års jubilæum

-       Det har været 25 år på godt og ondt

Den 25. april er det 25 år siden, at Anette og Poul Erik købte legetøjsvirksomheden AM Konfektion. Denne milepæl markerer vi med en limited edition produktnyhed, der kun fremstilles i 2500 eksemplarer. Produktet er en relancering af en af MAMAMEMO’s bestsellere gennem tiden.

    – Vi har produceret en lanceringsvideo. Se med og hør Anette fortælle om produktet.

Historien om ASTRUP Group A/S er ikke blot beretningen om en succesfuld legetøjsvirksomhed. Det er fortællingen om en virksomhed, hvor familien og især tabet af et barn er en essentiel del af virksomhedens DNA. Det har været en rejse med 25 års leg og læring – både som virksomhedsejere såvel som privatpersoner. Vi forsøger at være i konstant bevægelse, men vi har også måtte sande, at ikke al bevægelse har været fremad. De seneste 25 år har i sandhed været 25 år på godt og ondt…

Virksomheden

Meget er sket siden Anette Astrup og Poul-Erik Pedersen købte AM Konfektion tilbage i 1997. Vi har skiftet navn og lagersted flere gange, men omdrejningspunktet har været det samme alle 25 år: legetøj skal laves i høj kvalitet og have høj legeværdi. Det skal appellere til børns nysgerrighed og fantasi samt understøtte den vigtige rolleleg.

De første år foregik alt fra hjemmeadressen i Kyvling. Design, pakning og afsendelse af ordrer til vores kunder mm.

Virksomheden voksede, vi fik de første ansatte og pladsen blev for trang, hvorfor vi flyttede virksomheden til lejede lokaler i Tarm. Stille og roligt blev både kundekredsen samt varesortimentet udvidet, så vi kom op på 7 ansatte.

I 2013 blev alt vendt på hovedet, da vores datter blev alvorligt syg og måtte igennem et 2 år langt behandlingsforløb Anette kunne bl.a. ikke designe nye produkter, da hun skulle være ved Maries side. Som en konsekvens heraf faldt omsætningen virksomheden måtte nedskalere antallet af ansatte til 3.

Marie døde i 2015, hvilket selvfølgelig også bevirkede, at der de næste par år skulle kæmpes mange kampe på flere fronter.

Det første halvår af 2017 var horribelt for virksomheden, som var tæt på at dreje nøglen om, men endte med at få hjælp fra uventede kanter. En trofast kunde betalte en stor ordre forud, så der kom penge i kassen. En leverandør gav uhørt ekstra lang kredit og sidst men ikke mindst skiftede vi bank.

Derfra tog udviklingen fart og har gjort det siden.

I 2018 rykkede vi til Skjern og ændrede navn til ASTRUP Group A/S for at have mulighed for at udvide sortimentet fra legetøj til også at omfatte interiør til børneværelser. De nye produkter er inspireret af dagligdagen, og tanken bag er at lave virkelige produkter i børnehøjde.

Familien

Vi designer legetøj og interiør til de to brands: MAMAMEMO og by ASTRUP. Disse brands har stor personlig betydning for ejerne Anette og Poul Erik. Hos ASTRUP Group er familien en essentiel del af virksomhedens DNA – MAMAMEMO er en sammensætning af vores 4 børns navne: Marie, Mads, Mette og Morten.

Udover at være inspiration til navnet, var børnene i de unge år vores legetøjstestere, og de hjalp med at putte fyld i dyne-/pudesæt, sætte trykknapper i dukketøj m.m. I dag er jobbet som legetøjstester gået i arv til børnebørnene. 

En ny begyndelse

Historien om ASTRUP Group A/S rummer også tabet af en datter. I 2013 blev vores yngste datter, Marie, syg med leukæmi. Diagnosen ændrede drastisk hverdagen i familien. Til trods for et intenst behandlingsforløb, tabte Marie to år senere kampen mod kræften, hvilket sendte familien ud i en dyb sorg.

Maries død ledte dog ikke kun sorg med sig. Brandet by ASTRUP er født ud af et ønske om at hylde Marie og de ting, hun kunne lide. Under sine indlæggelser på intensivafdelingen, lavede Marie origami sommerfugle, som hun gav til sine nærmeste. Derfor var det oplagt, at en sommerfugl blev logoet til det nye legetøjsbrand by ASTRUP.

Ansvarlighed

Det er vores største ønske, at ingen skal dø af kræft i fremtiden, og at ingen familier skal opleve dét, som vi har oplevet. Derfor donerer vi hver måned et beløb til Børnecancerfonden med et håb om, at dette bidrag kan være med til at gøre en forskel, og at vores store ønske en dag vil gå i opfyldelse – en verden uden kræft.

Med årene har vi fået en målrettet holdning til miljøet og et ønske om aktivt at bidrage aktivt til en sundere planet. Med afsæt i FN’s 17 verdensmål, har vi iværksat en række tiltag de senere år, hvor vi i særdeleshed arbejder med ansvarligt forbrug og produktion. 

Næste skridt

I dag er ASTRUP Group midt i et generationsskifte. Sønnerne Mads og Morten har deres daglige gang på kontoret og sætter deres præg på udviklingen.

Vi er ikke på vej på pension. Så længe vi vågner hver morgen og tænker “yes!”, bliver vi. Men vi har løftet det dertil, hvor vi kan, og er nu afhængige af nye input. Her kommer næste generation og dygtige medarbejdere ind i billedet.